Na obiad miała zostać podana sałatka Cezar.
Niestety w mieścinie mej nie było sałaty rzymskiej.
Co nie zmienia faktu, że sałatka Cezar powstała na bazie mixu sałat :)
Cezar:
sałata rzymska,
sos czosnkowy,
parmezan,
pierś z kurczaka,
bagietka,
masło,
czosnek,
sól, pieprz
Pierś z kurczaka podsmażam na oliwie, doprawiając jedynie solą i pieprzem.
Masło (miękkie) doprawiam jednym ząbkiem czosnku, mieszam i smaruję pokrojoną bagietkę. Zapiekam przez chwilę w piekarniku w temp. 180 st. C
Na talerzu rwę sałatę rzymską (tudzień mix sałat), polewam sosem czosnkowym, posypuję startym serem parmezan, a następnie układam podsmażonego kurczaka i grzanki.
I to jest to co łakomczuszki lubią najbardziej :)
Pałaszowanie :)
ENJOY :*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz